• Fem

Realiseer in 3 stappen een toffe Instagram Collab

Als er iets is waar ik het afgelopen jaar enorm veel plezier aan heb beleefd zijn het samenwerkingen op Instagram.


Ondanks dat ik nog geen mega account heb op Instagram heb ik al best wat leuke samenwerkingen gedaan. Ja zelfs met grote merken! En je hoeft geen enorm groot aantal volgers te hebben, de betrokkenheid van je volgers is veel belangrijker! Dus ook bij zeg 3000 volgers kun je al hele leuke dingen doen.


Echt waar!, zo had ik rond mijn 3000 volgers mijn eerste samenwerking. En dit was met Kitsch & Kitchen. Zo leuk! Dat smaakte naar meer. Dus probeerde ik de methode nogmaals uit voor een nieuwe samenwerking. En wat denk je? Het werkte!!


Je kunt natuurlijk afwachten tot je wordt benaderd, maar je kunt ook zelf je stoute schoenen aantrekken en het heft in eigen handen nemen.Hoe? Ik vertel het je hieronder in 3 stappen.


  1. Zoek naar merken die echt bij jou passen. Ofwel jij bij hen! Wanneer een product echt bij je past en jij er echt blij mee bent, dan zie en hoor je dit terug in je content! . Dit is naar mijn idee de basis van iedere samenwerking! Enkel samenwerken voor meer bereik en geld of gratis spullen werkt naar mijn idee dan ook niet.

Voorbeeld: wat ik deed is kijken naar een ruimte die ik graag een update wilde geven of waar ik graag wat aan toe wilde voegen. Ik keek wat ik nog graag wilde en zocht daar een leuk merk bij. Ik zocht in eerste instantie naar merken met een vergelijkbaar of kleiner bereik dan ikzelf. Ik dacht dan heb ik meer kans, maar dat is niet perse waar. Dus schroom niet om ook grotere merken te benaderen wanneer je ervan overtuigd bent dat het een match made in heaven is.


2. Misschien een inkoppertje maar zorg dat je het merk volgt. Je zult je verbazen hoe vaak deze fout wordt gemaakt. Wanneer je ze even volgt stuur ze dan een dm en vertel enthousiast hoe leuk je het merk vindt. Wat je zo aanspreekt en waarom het zo bij je past en vooral bij jouw doelgroep.


3. Vertel vervolgens wat je plan is en dat je graag wilt samenwerken. En nu komt het.. vertel ze vooral wat het hen oplevert. Ofwel wat jij voor hen kunt betekenen! Bijv. content in de vorm van een post, storie, een fotoreportage, giveaway, review etc, Wees lekker enthousiast en sluit ermee af dat je benieuwd bent of zij net zo enthousiast zijn als jij!!

En dan is het afwachten. Voel je alsjeblieft niet uit het veld geslagen wanneer je geen reactie krijgt. Je kunt er nog eens een berichtje achteraan sturen maar dan lekker laten gaan. Niet iedereen zal willen samenwerken, maar er zijn genoeg leuke merken die dit wel willen. Zorg dus gewoon dat je meerdere dm's stuurt. (niet tegelijk natuurlijk want straks heb je ineens 5 vloerkleed merken die willen en wat dan? ;)


Wat levert het jou op?


Bedenk vooraf zelf ook even wat je er zelf uit wilt halen. Wil je betaald worden voor het maken van content? Of wil je eerst wat ervaring opdoen in de vorm van een barterdeal (dat je spullen krijgt). En wat vind je fair kwa compensatie? Willen ze in ruil een post, post & storie, post, storie en blog? Ofwel hoeveel tijd gaat het jou kosten en is dit het je waard? Als het antwoord ja is ga ervoor! Maar voelt het niet goed? Wees dan niet bang om een tegen voorstel te doen, of nee te zeggen.


Ik ben erg benieuwd of je wat aan bovenstaande tips hebt gehad. Laat je het me weten? Stuur me ook gerust een berichtje als je wat wilt vragen. Rest mij je nog veel leuke samenwerkingen toe te wensen!!

ECLECTIC FEM

eclecticfem013@gmail.com

Tel: 06-22635947

KVK 78741920

©2020 Eclectic Fem - Creative Conceptz. Gemaakt met Wix.com